Cadru Legislativ

Asociația culturală RomStud Cultural Discover este înregistrată la Registrul Național al ONG-urilor cu nr. 3977/205/2010, având CIF nr. 27413114 și are sediul legal în județul Argeș, localitatea Câmpulung Muscel, Str. Frații Golești, nr. 14, bl. A 6A, sc. C, et2, ap.  10 (sediul legal al  asociației RomStud Cultural Discover reprezintă adresa de domiciliu a membrilor fondatori din 2010).

Activitatea Asociației se desfășoară în principal în capitală (marea majoritate a membrilor asociației din prezent având ca și oraș de rezidență București) dar și în celelalte orașe universitare mari precum Cluj, Iași, Brașov, Timișoara, Constanța etc.

Proiectele culturale RomStud Cultural Discover sunt deschise tuturor studenților și tinerilor la nivel național, indiferent de oraș universitar, oraș de rezidență, naționalitate sau etnie.


I. Extras din STATUTUL Asociației:

Statutul Asociației “ROMSTUD CULTURAL DISCOVER” prevede că aceasta este cu personalitate juridică, autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ (non profit), fiind o persoană juridică de drept privat de naționalitate română, înființată în conformitate cu legislația în vigoare.


II. SCOPUL Asociației:

Scopul Asociației ROMSTUD CULTURAL DISCOVER, este să promoveze și să dezvolte proiecte culturale inovatoare, contribuind la îmbogățirea vieții culturale și la creșterea nivelului de educație în comunitate. Scopul asociației este de a urmări dezvoltarea multilaterală a tinerilor din România, de a susține diversitatea culturală și implicarea lor în rezolvarea problemelor societății.


III. OBIECTIVELE Asociației:

  • Nelucrativ și nepatrimonial;
  • De implementare, dezvoltare și derulare a unor proiecte / programe / activități culturale; 
  • Organizarea, sprijinirea sau participarea la evenimente și proiecte culturale;
  • Realizarea unor programe menite să sprijine tinerii cu potențial în exprimarea ideilor și punerea lor în practică;
  • Dezvoltarea proprie a proiectelor culturale europene sau în regim de parteneriat cu autoritățile publice din țară și din străinătate;
  • Inițierea unor campanii sociale inovatoare și a unor proiecte de voluntariat care să încurajeze tinerii să adopte o atitudine proactivă față de problemele comunității și să contribuie activ la găsirea de soluții.
  • Promovarea și apărarea drepturilor omului și a valorilor democratice prin organizarea de evenimente culturale, dezbateri și schimburi de experiență cu tineri din alte țări.
  • Stimularea interesului pentru educație, cultură și tradiții prin organizarea proiectelor culturale europene.
  • Dezvoltarea competențelor lingvistice și interculturale ale tinerilor prin organizarea de schimburi culturale.

IV. RESPONSABILITE CIVICĂ a participanților proiectelor:

Fiecare participant este considerat a fi major și, în calitate de adult responsabil, își asumă întreaga responsabilitate pentru experiențele și acțiunile sale în timpul proiectelor culturale RomStud.

Organizatorii proiectului încurajează și susțin atitudinea responsabilă și respectuoasă a participanților față de societate și față de ceilalți participanți ai proiectului. Această responsabilitate include respectarea normelor sociale și a legilor locale, precum și menținerea unui comportament adecvat și respectuos față de comunitatea locală, precum și menținerea unui comportament adecvat în timpul activităților și interacțiunilor cu alte persoane implicate în proiect.

Participantul este conștient că deciziile și acțiunile sale pot avea consecințe și este de acord să își asume responsabilitatea pentru acțiunile sale în acest sens. Organizatorii proiectului și Asociația nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio problemă, incident sau accident care survine ca rezultat al comportamentului sau acțiunilor neadecvate ale unui participant.


IV. PROCEDURA de soluționare a reclamațiilor:

Prioritatea noastră este să găsim soluții amiabile pentru orice situație. Înainte de a recurge la alte metode de rezolvare a disputelor, participantul la proiectele culturale RomStud este obligat ne contacteze pentru a găsi împreună o soluție amiabilă. Ne poți scrie un e-mail sau ne poți trimite o notificare poștală.

Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă (cu o dovadă clară a faptului nu a putut fi găsită o soluție amiabilă de comun acord) va fi supus spre soluționare instanțelor de judecată române. Orice reclamație juridică trebuie adresată în scris, prin email și prin poștă, către adresa oficială a Asociației, cu cel puțin 14 zile înainte de a iniția orice acțiune juridică.


VI. INFORMAȚII DE CONTACT

Denumirea Asociației: RomStud Cultural Discover
Adresă sediu social: Câmpulung Muscel, Str. Frații Golești, nr.14, bl. A6A, sc. C, et 2, ap. 10, Argeș.
Număr de telefon: +40 744 333 704
Adresă de email: contact@romstud.ro
Website: https://romstud.ro


VII. ACTUALIZĂRI ALE DOCUMENTULUI

Acest document poate fi revizuit și actualizat periodic pentru a reflecta eventualele actualizări ale obiectivelor sau a datelor de contact ale asociației.

Data ultimei actualizări: 11.Oct.2024