"Delta Dunării și Vulcanii Noroioși", ed. 2, 21-24 August

Profil participant proiect cultural: tânăr cu vârsta <= 30 ani. În acest moment proiectul are locuri disponibile. Vă invităm să completați formularul pentru a ocupa un loc pe lista participanților. Vă vom contacta imediat ce formularul de însciere va fi evaluat.

Echipa RomStud a ales să se implice în procesul de relansare și susținere a economiei României, prin organizarea unor proiecte culturale în localități și zone din România.


📌 Delta Dunării, a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene, este clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxanomia internațională. Multitudinea rezervațiilor naturale, varietatea elementelor geografice, structura geologică, diveristatea floristică și faunistică ridicată, exprimată atât la nivel de specii, cât și la nivel de ecosisteme terestre și acvatice, sunt elemente ale patrimoniului cultural extrem de bogat.

📢❗Știați că biodiversitatea Deltei Dunării este apropiată de cea a Marii Bariere de Corali din Australia? Peste 5.000 de specii de plante și animale au fost identificate în Delta Dunării.


📌 Vulcanii Noroioși, situați pe raza comunei Berca din județul Buzău, reprezintă o arie protejată de interes național, fiind clasată drept rezervație naturală, de tip botanic și geologic. Vulcanii Noroioși sunt formațiuni create de gazele naturale provenind de la 3000 de metri adâncime, care în combinație cu apa din pânza freatică, împing spre suprafață apa amestecată cu argilă.

📢❗Știați că pe continentul Europa sunt foarte puțini vulcani noroioși, cum ar fi cei din Buzău, România și din Azerbaidjan (cea mai mare țară din Caucaz)? Mai mulți există însă sub mări, cum ar fi spre exemplu vulcanii noroioși din apele Norvegiei, cei din mările Caspică și Barents.

 

Obiectivele proiectului cultural și responsabilitatea socială

  • conștientizăm importanța și amploarea efectelor economice ale pandemiei, drept pentru care oferim posibilitatea implicării în acest proces de susținere a redresării economice a țării, vizând destinații din România prin intermediul acestui proiect;
  • vizitarea a două dintre cele mai importante rezervații naturale: Delta Dunării și  Vulcanii Noroioși;
  • trăirea unor experienţe unice pentru dezvoltarea participanţilor;
  • proiectarea dorinţei de a schimba în bine România și de a o susține prin implicare directă în procesul de redresare economică;
  • extinderea cercului de prieteni, dezvoltarea comunicării şi a lucrului în echipă;
  • o parte din suma aferentă plății acestui proiect va fi  direcționată către un orfelinat pentru jucării și hăinuțe sau către o cantină socială pentru a oferi o masă caldă completă unui om al strazii.
  • echipa RomStud susține elevii și studenții olimpici, dar și pe cei care nu au posibilitatea participării la acest tip de proiecte culturale, oferind anual, locuri gratuite în edițiile proiectelor.

Sumarizarea programului de desfășurare al proiectului

  • vizitarea rezervației naturale, de tip botanic și geologic, Vulcanii Noroioși situați pe raza comunei Berca din județul Buzău;
  • plimbări cu ambarcațiuni de tip barcă, pentru explorarea biodiversității Deltei Dunării și urmărirea îndeaproape a spectacolului naturii cu toată splendoarea floristică și faunistică;
  • vizitarea Pădurii Letea și/sau drumeție pe munte organizată în Parcul Național Munții Măcinului;
  • activități de recreere specifice turismului deltaic: pescuit sportiv, circuite pe cel mai vechi braț al Deltei, brațul Sfântul Gheorghe, precum și acces cu barca la plaje sălbatice;
  • explorarea gastronomiei deltaice bazată pe rețete tradiționale: Storceagul, regina ciorbelor pescărești; scrumbie pe grătar, marinată sau afumată; borș de pește; dulceața din pește, un produs pe care doar în deltă îl poți gusta;
  • (!) se spune că cei care beau apă din Dunăre se îndrăgostesc pentru totdeauna de deltă și vor reveni; această vorbă din bătrâni este confirmată, mulți dintre cei care au ajuns în Delta Dunării, paradisul dintre ape, se întorc în vacanțe în satele în care localnicii sunt de-o naturalețe surprinzătoare.

Costuri și ce este inclus

Costul aferent proiectului cultural în urma reducerilor de grup cultural aplicate este de 97€ şi include:

  • cazarea timp de 3 nopți în zona Delta Dunării, la Pensiunea Melisa (camere de 2, 3 și 4
    persoane) și Hotel Egreta (camere de 2 persoane);
  • transport cu autocarul pentru vizitarea Vulcanilor Noroioși, comuna Berca, județul Buzău, în drum spre Delta Dunării, pe segmentul de dus;
  • transport cu autocarul dus – întors pe ruta București – Berca (Vulcanii Noroioși) – Delta Dunării (Tulcea/Mahmudia/Murighiol) – București;
  • îndrumare pe parcursul desfășurării proiectului;
  • materiale informative RomStud.
  • Obiectivul social al asociației RomStud Travel: prin participarea ta la acest proiect oferi o masă caldă completă unui om al strazii sau haine și jucării copiilor unui orfelinat/centru de plasament. Mulțumim pentru implicare!

Înscrie-te acum

Pentru informații detaliate (pensiunea la care vom fi cazați, ore transport, detalii autocar) vă rugăm consultați DOCUMENTUL CU INFORMAȚII UTILE: CLICK AICI

Participanții vor primi prin e-mail un ACORD DE PARTICIPARE ștampilat, care va trebui semnat în următoarele 7 zile ulterioare înscrierii: CLICK AICI

Înscrie-te acum

1/5

ÎNSCRIEREA

Completez formularul de înscriere (este rapid, durează aproximativ 4 minute ) din cadrul proiectului cultural ales. Formularul va fi evaluat, urmând să primesc un răspuns definitiv asupra selecționării mele în proiect în următoarele 48h.

2/5

Contact RomStud: contact@romstud-travel.ro

Selecţia

Dacă am fost selecționat(ă), primesc un e-mail oficial de participare în care sunt explicați pașii necesari finalizării înscrierii. Voi primi de asemenea programul de desfășurare recomandat al proiectului și alte informații utile.

3/5

Acordul

Ulterior selecționării voi primi un exemplar al acordului de participare în cadrul proiectului, semnat și ștampilat de către membrii Echipei RomStud, pe care îl voi semna la rândul meu, electronic, prin platforma Sign Request.

4/5

Comunicarea

Până la plecarea propriu-zisă continui să primesc constant mesaje informative (ex: program de desfășurare recomandat, reguli și restricții vamale, procesul de check-in) pe grupul Whatsapp creat pentru fiecare proiect cultural RomStud.

5/5

Plecarea

Ziua cea mare a venit : încărcați cu voie bună și energie pozitivă nu ne mai rămâne decât să ne luăm zborul sau să ne urcăm în autocar și să fim pregătiți pentru una dintre cele mai frumoase experiențe de viață.

Nu ezita să întrebi orice nelămurire ai avea referitoare la organizarea acestui proiect! În același timp, înainte de a adresa orice întrebare, te rugăm să consulți cu atenție ETAPELE DE ÎNSCRIERE prezentate mai sus, DOCUMENTUL CU INFORMAȚII UTILE si ACORDUL DE PARTICIPARE.

E-mail: contact@romstud-travel.ro; Telefon: 0749 462 971

Îți stăm oricând la dispoziție pentru a-ți răspunde la orice întrebare/nelămurire: contact@romstud-travel.ro

DIANA-GEORGIANA ROȘCA

Vicepreședinte și Director Resurse Umane

0749 462 971 diana.rosca@romstud-travel.ro

RADU-IOAN VIJA

Președinte RomStud

0753 881 218 radu.vija@romstud-travel.ro