"Să cucerim Praga!", ediţia 39, 26 August-1 Septembrie 2022

Profil participant proiect cultural: tânăr cu vârsta <= 30 ani; În acest moment toate locurile sunt ocupate. Vă invităm să completați formularul de înscriere pentru a ocupa un loc pe LISTA DE REZERVĂ. Participarea este selectivă, citiţi cu atenţie toate informaţiile detaliate ale proiectului. Mulţumim!

Proiectul istoric al asociației RomStud Travel continuă și în anul 2022. Istoria acestui proiect a început acum 13 ani în iulie 2010. Proiectul cultural european “Să cucerim Praga!”, ediția 39 se va desfășura la sfârșitul lunii August 2022, pe parcursul a 6 zile.

Praga, una dintre cele mai populare destinații din Europa Centrală, ne fascinează prin arhitectură veche care s-a păstrat excelent mai bine de 600 ani și prin cultură extraordinară pe care acest oraș, supranumit “orașul celor o sută de turnuri” o are de transmis.


Consultați GALERIILE FOTO și VIDEO ale proiectului:

Video RomStud prezentare oficială proiect

Video făcut de o participantă a ediției Praga 21

Album Foto proiect “Să cucerim Praga!”


La cererea participanților, așa cum s-a întâmplat în toate edițiile trecute ale acestui proiect, este posibil să se organizeze o escale în Viena (la întoarcerea acasă). În acest fel se trece în portofoliu vizitarea a două dintre cele mai frumoase capitale europene.

Obiectivele proiectului cultural și responsabilitatea socială

 • vizitarea celor mai importante atracţii din Praga, un adevărat maraton cultural;
 • cunoaşterea unei civilizaţii dezvoltate şi moderne și acumularea cunoştinţelor culturale şi istorice;
 • trăirea unor experienţe unice pentru dezvoltarea participanţilor;
 • proiectarea dorinţei de a schimba în bine România și de a aplica exemplele morale, culturale şi educaţionale pe care le-am observat;
 • extinderea cercului de prieteni (din diferite zone ale țării, dar și din orașul destinației noastre), dezvoltarea comunicării şi a lucrului în echipă;
 • dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză;
 • o parte din suma aferentă plății acestui proiect va fi  direcționată către un orfelinat pentru jucării și hăinuțe sau către o cantină socială pentru a oferi o masă caldă completă unui om al strazii.

Sumarizarea programului de desfășurare al proiectului

 • vizitarea Podului Carol și croazieră ghidată pe fluviul Vltava;
 • cina la restaurant cu specific cehesc, plimbare în centrul vechi: Piața Wenceslas, muzeul Narodni Museum, Piața Carol;
 • vizitarea obiectivelor din nordul orașului: Grădina Zoologică, Grădina Botanică, Palatul Troja;
 • vizitare Casa care dansează și posibilitatea participării la concert/spectacol care va avea loc în Teatrul Național;
 • Pub Crawl Praga: ieșire de seară organizată în pub-uri și în club (Karlovi Lazne: 5 niveluri cu tipuri diferite de muzică, cel mai mare club din Europa Centrală și de Est);
 • vizitarea castelului Praga (Praszky Hrad): următoarele obiective sunt deja asigurate prin participarea la proiect: St. Vitus Cathedral, Old Royal Palace, St. George’s Basilica, Golden Lane & Daliborka Tower;
 • vizitarea obiectivelor situate pe Dealul Petřín: plimbarea cu funicularul din Praga, “Tour Eiffel Praga”, Muzeul Oglinzilor, Observatorul Astronomic;
 • în Piața Carol se poate vizita, în funcție de preferințe: Muzeul de Ciocolată, Muzeul Torturii, Muzeul de Ceară, Muzeul Comunismului.

Costuri și ce este inclus

Costul aferent proiectului cultural european în urma reducerilor de grup cultural aplicate este de 194€ şi include:

 • cazarea timp de 4 nopţi la hotel de 3* în camere duble şi triple;
 • mic dejun bufet suedez asigurat ;
 • transport cu autocarul dus-întors pe ruta Bucureşti-Praga-Bucureşti ;
 • bilete de intrare asigurate la următoarele muzee şi obiective turistice: St. Vitus Cathedral, Old Royal Palace, St. George’s Basilica, Golden Lane with Daliborka Tower.
 • îndrumare pentru vizitarea oraşului pe parcursul călătoriei;
 • materiale informative RomStud Travel;
 • Obiectivul social al asociației RomStud Travel: prin participarea ta la acest proiect oferi o masă caldă completă unui om al strazii sau haine și jucării copiilor unui orfelinat/centru de plasament. Mulțumim pentru implicare!

Înscrie-te acum

Pentru informații detaliate (hotelul la care vom fi cazați, ore transport, detalii autocar) vă rugăm consultați DOCUMENTUL CU INFORMAȚII DETALIATE: CLICK AICI

Participanții vor primi prin e-mail un ACORD DE PARTICIPARE, ștampilat care va trebui semnat până la data începerii proiectului : CLICK AICI

Citește documentul cu informații detaliate

Pentru informații detaliate (hotelul la care vom fi cazați, ore transport, detalii autocar) vă rugăm să citiți cu atenție DOCUMENTUL CU INFORMAȚII DETALIATE prezentat în următoarele slide-uri:

Te rugăm consulți de asemenea ETAPELE DE ÎNSCRIERE și PARTICIPARE în cadrul proiectului

1/5

ÎNSCRIEREA

Completez formularul de înscriere (este rapid, durează aproximativ 4 minute ) din cadrul proiectului cultural ales. Formularul va fi evaluat, urmând să primesc un răspuns definitiv asupra selecționării mele în proiect în următoarele 48h.

2/5

Contact RomStud: contact@romstud-travel.ro

Selecţia

Dacă am fost selecționat(ă), primesc un e-mail oficial de participare în care sunt explicați pașii necesari finalizării înscrierii. Voi primi de asemenea programul de desfășurare recomandat al proiectului și alte informații utile.

3/5

Acordul

Ulterior selecționării voi primi un exemplar al acordului de participare în cadrul proiectului, semnat și ștampilat de către membrii Echipei RomStud, pe care îl voi semna la rândul meu, electronic, prin platforma Sign Request.

4/5

Comunicarea

Până la plecarea propriu-zisă continui să primesc constant mesaje informative (ex: program de desfășurare recomandat, reguli și restricții vamale, procesul de check-in) pe grupul Whatsapp creat pentru fiecare proiect cultural RomStud.

5/5

Plecarea

Ziua cea mare a venit : încărcați cu voie bună și energie pozitivă nu ne mai rămâne decât să ne luăm zborul sau să ne urcăm în autocar și să fim pregătiți pentru una dintre cele mai frumoase experiențe de viață.

Coordonatorii proiectului

Ți-ai dorit vreodată să călătorești studențește și să vezi unele dintre cele mai vizitate capitale și orașe ale lumii? Ai vrut să vizitezi obiective culturale de dimineața până seara într-un grup mare de tineri entuziasmați și plini de viață? Consultați GALERIILE FOTO și VIDEO ale proiectului:

Video RomStud prezentare oficială proiect

Video făcut de o participantă a ediției Praga 21

Album Foto proiect “Să cucerim Praga!”

Înainte de a adresa orice întrebare, asigură-te că ai citit cu atenție ETAPELE DE ÎNSCRIERE, DOCUMENTUL CU INFORMAȚII DETALIATE și ACORDUL DE PARTICIPARE.

Ne poți întreba orice nelămurire referitoare la organizarea acestui proiect cultural. Email: contact@romstud-travel.ro // Telefon: 0744 333 704

RADU-IOAN VIJA

Președinte RomStud

0744 333 704 radu.vija@romstud-travel.ro

MIHAIL NEGULET

Vicepreşedinte RomStud

0747 068 012 mihail.negulet@romstud-travel.ro